Houm pejdž

11.03.2008., utorak

Jambalaya

Za sve kojima se sviđa uzorak Jambalaya s Berrocovog sajta evo upute na hrvatskom:

Jambalaya by Berroco



Uzorak se plete vrlo slično jednostrukom rebrastom bodu, dakle jedna pravo, jedna krivo, samo što se u svim parnim redovima ne plete prava očica, nego se samo prebaci s lijeve na desnu iglu, a nit je ispred pletiva. Uzmite broj očica djeljiv sa dva.
Dakle,
1. red: *1 pravo, 1 krivo* ponavljati do kraja reda
2. red: *prebaciti pravu držeći nit sprijeda, 1 krivo* ponavljati do kraja reda

- 16:36 - Komentari (14) - Link na ovaj članak

07.03.2008., petak

Kako da se ne dam

Bila sam u knjižnici i posudila sam tri popularnopsihološke knjige o samopomoći. Nemam ih živaca čitati. A nisu loše. Mislim da ću ipak potražiti onaj broj od psihologice koji mi je moj prijatelj Saša jedanput bio dao.
Napravila sam totalno prozaični plan izlaska iz financijske krize kojeg ću se valjda uspjeti pridržavati. Ionako nemam želje ni za čim što se može novcem kupiti. Trgovine su mi postale potpuno bespotrebna mjesta. Po namirnice odlazi muž. Nemam živaca ni za to.
Kupila sam crni konac da si nešto ispletem za ovu novu korotu. Ne mogu ni plesti. Naročito ne crnom niti. Nemojte me pitati čija majka crnu vunu prede. Uvijek me strava hvatala od te izreke.
Pitala me doktorica trebam li nešto za smirenje da mi da recept. Ne trebam, rekoh. Ja to ne pijem. Ne vjerujem u te tablete. Ionako ne znam bih li izabrala plavu ili crvenu.


- 16:00 - Komentari (15) - Link na ovaj članak