Houm pejdž

24.06.2007., nedjelja

Napredak

Malo pletenja u parkiću, koji red tu, koji tamo, i majica polako napreduje. Najprije sam je mislila isplesti bez ikakvog uzorka, ali onda sam pomalo poljuljana Bodulkinim komentarom ipak odlučila ubaciti i neke rupice.
Sad pak premišljam hoću li napraviti majicu s kratkim rukavima ili samo na bretele.
Sandra me nagovara da idem na otvoreniju varijantu, pa ću je možda čak i poslušati. Na kraju krajeva, bit će brže gotovo ;)



Zagreb se dobrano ispraznio ovaj produljeni vikend, osjeti se to najviše na Jarunu na kojem sam jučer s djecom provela veći dio dana. Staza za rolanje gotovo prazna, nekoliko kupača u jezeru, nema gužve u parkiću, atmosfera kao iz slikovnice "Pale sam na svijetu".
Veliki pozdrav svima vama koji ste se sjurili na obalu i toćate noge u najljepšem moru na svitu, a naročito mojim dragim blogericama koje mi najviše fale jer kavica bez njih nije tako fina :)

- 07:30 - Komentari (14) - Link na ovaj članak

17.06.2007., nedjelja

Ljetni projekti

Počela sam plesti ljetnu majicu u jednom komadu na okrugle igle 2,5 i 3 Unitasovom Mirabelom. Prošli put crno, ovaj put bijelo. Zlobnici bi rekli da idem iz krajnosti u krajnost.



U srijedu je na Šalati
koncert Ostat ću mlad . Ja vjerojatno neću biti tamo, no to ne znači da se ne mogu prisjetiti tih ludih osamdesetih. Dame i gospodo, moje ime je Jana, a ovo sve oko mene to je crno-bijeli svijet. Uživajte!





- 12:50 - Komentari (21) - Link na ovaj članak

03.06.2007., nedjelja

Podrška

Kažu da je za sreću potrebno dvoje. Ako i je, ti su dani daleko iza mene nakon 17 godina u istom paru :lol
Kad prestanete razmišljati o sreći na taj upareni način, shvatite da je sreća zapravo stalno tu negdje, oko vas, i uvijek je suma neke jednostavne jednadžbe.
E pa usred jedne takve jednadžbe našla sam se pretprošle subote u jednom kafiću u Bogovićevoj ulici.
Bile smo četiri. Nymph, Elly, Lorna i ja. Sjedile smo i čavrljale, uživale i zafrkavale se kao da smo se upoznale puno puno ranije od tog sunčanog dana.
Zbilja sam se razveselila svojim blogersko-forumskim prijateljicama i zbilja sam uživala u njihovom društvu. Bila mi je to najbolja kavica u posljednjih nekoliko mjeseci :) Cure, moramo to ponoviti!

Lornu sam vidjela prvi put uživo. Ne znam je li me više oduševila njena vesela i nasmijana pojava ili darovi koje mi je donijela.
Moram priznati da mi nikad prije nitko nije izradio crtež i darovao mi ga. Sve do tog lijepog dana kad mi je Lorna donije ovaj predivan crtež nazvan "Podrška" i predala mi ga ovako lijepo uokvirenog:

Odostraga je krasnim rukopisom napisala posvetu:

Naravno da je ovaj crtež dobio najbolje mjesto u stanu - odmah iznad ovog mojeg monitora koji svakodnevno satima gledam. Sad ću svaki put kad me uhvati umor, tuga ili nedajbože jad samo lagano podići pogled i ugledati Podršku. Jer ovo nije samo crtež, ovo je materijalizacija nečega što mi je Lorna e-mailom bila poslala u jednom meni vrlo vrlo teškom razdoblju nakon mamine smrti, kad mi je doslovce pomogla povratiti volju za životom i nastavkom pisanja ovog bloga.

No, to nije sve, Lorna mi je donijela i ove predivne heklane maćuhice:
koje će svoje mjesto naći na šeširiću koji sam (opet) počela raditi svojoj kćeri. Sigurna sam da ovaj put neću oparati svoj uradak zahvaljujući Lorninoj podršci.

Lorna, hvala ti od srca!

- 22:54 - Komentari (14) - Link na ovaj članak